Om brottning

Vad är brottning?

Brottning är samlingsbeteckningen på de former av kamp där man med grepp, kast och fasthållningar försöker besegra motståndaren. Brottning kan utföras både som träning och som en idrott. I dagligt tal avser man med brottning vanligtvis de olympiska grenarna Grekisk-romersk stil och fristil.

Passar brottningen mig?

Du har säkert brottats redan. Som barn brottas ju alla - antingen med syskon, kompisar, föräldrar eller tom med hunden! Om du är kille eller tjej spelar ingen roll - Du är lika välkommen till vår lokal för att pröva på några gånger innan du bestämmer dig.

Det har heller ingen betydelse om du är lång eller kort, stor eller liten, stark eller svag. Alla har vi våra för- och nackdelar. Det fina med brottningen är att den tar bort nackdelarna och bättrar på fördelarna. Brottningen passar dessutom faktiskt alla sorters personer i nästan alla åldrar.

Träningen & Tävling

I början handlar träningen om lek och pargymnastik. Det kommer också in teknikmoment och givetvis lite brottning.

Efterhand som du tränar, märker du hur du blir starkare och hur du känner dig nöjd med dina framsteg. Tillsammans med tränaren lägger vi upp din träning så att du får ut mesta möjliga av den.

Träningen går ut på att lära sig olika grepp, teknik och taktik för att få sin motståndare ur balans och ta poäng eller läggas på rygg. För detta krävs god balans, koordination och styrka som man övar upp genom den fysiska brottningsgymnastiken och greppträningen.

När man själv känner sig mogen och förberedd får man i samråd med tränaren börja med tävlingsbrottning, till att börja med i barn och ungdomstävlingar i Stockholm.

Varför brottning?

  • Med en allsidigt tränad kropp får du ökad självkänsla och du mår bättre.
  • Det är en bra idé att komplettera annan idrott med brottning. Det gäller både för lagsporter och individuella sporter. Som "kombinationssport" är brottning särskillt värdefull eftersom den huvudsakligen är en vintersport.
  • Brottning sker på samma gång både individuellt och i lag. Ingen blir petad - alla får chansen.  När du tränar brottning bestämmer du själv om du vill tävla eller inte.
  • Träningen går ut på att lära sig olika grepp, teknik och taktik för att få sin motståndare ur balans och ta poäng eller läggas på rygg. För detta krävs god balans, koordination och styrka som man övar upp genom den fysiska brottningsgymnastiken och greppträningen.
  • När man själv känner sig mogen och förberedd får man i samråd med tränaren börja med tävlingsbrottning, till att börja med i barn och ungdomstävlingar i Stockholm.

BÖRJA TRÄNA BROTTNING! 

@difbrottning

DIF Brottning

Öppettider

Vi finns på plats när det är schemalagda pass. Välkommen förbi!

Adress

Vällingby sim- och idrottshall
Bräckegatan 5, 162 61 Vällingby

Kontakt

Email info@difbrottning.se
Telefon: +46 708 126 181